Foto: Pixabay/ELG21

Saobraćaj se ovog jutra na u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima na svim putnim pravcima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.
 
Završeni su radovi na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica Verići - Ivanjska i saobraćaj se odvija uredno.

Na putu Draksenić - Vrbaška jedan - Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj, a alternativni pravac je Gradiška - Banjaluka - Prijedor - Kozarska Dubica.
 
Prohodna je dionica puta Vodice - Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica - Podgradci.
 
Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica - Draksenić - granica BiH/Hrvatske (Jasenovac).
 
Na dionici magistralnog puta Banjaluka (Rudarska) - Stari Majdan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog sanacije klizišta.
 
U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška - Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.
 
S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS mole vozače da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa (Žirovine) - Vrhovi, pa iz AMS mole vozače da voze opreznije i da poštuju postavljenu signalizaciju.
 
Do kraja godine na magistralnom putu Rudanka - Doboj jedan, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva", izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Mostar - Nevesinje, na dionici Bakračuša - Nevesinje.
 
Na dionicaa magistralnog puta Lončari - Brčko, u rejonu Krepšića i Vršani - Bijeljina, rejon Čađavice, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 16.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Zbog izgradnje mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.
 
Na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske (Ugar) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova u tunelu "Ugar".
 
Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, u vremenu od 8.00 do 16.00 povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.
 
Na tom putu zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade - Krupac (Ulica Ravnogorska), u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica - Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica - Podgrab jedan, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.
 
Na dionici regionalnog puta Dobro Polje - Jažići - Grajsoljci izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova, kao i na dionici regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH (Križ).
 
Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Na dionici lokalnog puta Laništa - Marković polje, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta puštanja saobraćaj zbo deminiranja terena na području lokalne zajednice Laništa.
 
Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn.
 
Na putnim pravcima granični prelaz Brod - granica Republike Srpske/FBiH (Karuše) i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - auto-put - Banjaluka kreće se prevoz vangabaritnog tereta.
 
Iz AMS skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.
 
Na području FBiH na magistralnom putu Tuzla - Kalesija, zbog radova u tunelu "Čaklovići", saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.
 
Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
Zbog radova u tunelu "Skela" na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
 
Na dionici auto-puta Podlugovi - Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo - Kladanj - Tuzla, Konjic -  Jablanica - Mostar, Nemila - Žepče, Blažuj - Gromiljak, Doboj - Gračanica, Grude - Ljubuški i Stolac - Hutovo.
 
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )