Foto: cafe.ba

Marko Momić (41) iz Prijedora, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva Mihajla Stupara, uhapšen je na području Srbije, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Stupar je 11. marta lani ubijen u prijedorskom naselju Raškovac, a njegovo tijelo je pronađeno u blizini rijeke Sane. 
 
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske, izjavio je da je MUP Srbije 8. maja, po potjernici MUP-a RS, uhapsio osumnjičenog za ubistvo koje je izvršeno prije godinu dana u Prijedoru, a koje je naručio Dalibor Railić, osumnjičeni nalogodavac i ubistva načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića.
 
"Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva načelnika Bašića, to jest, da je narudžba za to ubistvo bila od istog čovjeka - Railića kojeg smo već uhapsili i nalazi se u zatvoru. Tako da ćemo riješiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog perioda", rekao je Lukač poslije sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.
 
Lukač je naveo da će osumnjičeni, koji je uhapšen u Srbiji, biti izručen Republici Srpskoj, te da policija Srpske ima dovoljno materijalnih dokaza koji uhapšenog povezuju sa ubistvom.
 
Podsjetimo, ubijeni Stupar imao je višestruke povrede glave i kako smo ranije objavili sumnjalo se da je nasmrt pretučen bejzbol palicom, a najvjerovatnije i pregažen automobilom. 
 
Policija je istragom došla do dokaza koji Momića povezuju sa zločinom, međutim,  on je više od godinu dana bio nedustupan policiji i za njim se intezivno tragalo.
 
Nakon zločina bilo je privedeno više osoba za koje se sumnja da su Momiću pomogle u zločinu, a pronađen je automobil koji je korišćen u zločinu, kao i dijelovi polomljene palice. 
 
Osumnjičeni Momić ima bogat dosije i policiji je poznat kao višestruki prestupnik. 
 
Mediji su prenijeli da za njim traga i pravosuđe Hrvatske zbog teškog ubistva i razbojništva 2019. u Selniku kod Ludbrega.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )