Foto: Telegram

Dmitrij Medvedev reagovao je na riječi lidera Južne Koreje Jun Suk Jola, koji je poručio da ta zemlja može da počne da isporučuje oružje Ukrajini.

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije je upitao šta li će reći stanovnici Južne Koreje kada vide najnovije uzorke ruskog naoružanja kod svojih najbližih susjeda - Sjeverne Koreje.

"Ima novih dobrovoljaca koji su voljni da pomognu našim neprijateljima. Južnokorejski predsjednik Jun Suk Jol rekao je da je ova država spremna da isporuči oružje kijevskom režimu, a do nedavno su Južnokorejci vatreno govorili da je mogućnost snabdjevanja Kijevu ubojitim oružjem potpuno isključena", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je pitao šta li će reći stanovnici ove zemlje kada vide najnovije uzorke ruskog naoružanja kod svojih najbližih susjeda – naših partnera iz Sjeverne Koreje ili kako se kaže, Quid pro quo (Usluga za uslugu), prenio je Raša tudej Balkan.

Podsjeća se da je južnokorejski predsjednik Jun Suk Jol izjavio da republika Koreja može da počne da isporučuje oružje Ukrajini ako postoji ozbiljna prijetnja po civilno stanovništvo zemlje.
 
"Ako dođe do situacije koju međunarodna zajednica ne može da toleriše, na primjer, u slučaju velikih napada na civile ili ozbiljnog kršenja zakona ratovanja, onda će nam biti teško da insistiramo samo na humanitarnoj ili finansijskoj pomoći Kijevu", rekao je Suk Jol u intervju za Rojters.
 
Kako je naveo južnokorejski lider, njegova zemlja istražuje različite načine da "pomogne Ukrajini u njenoj odbrani i obnovi" i dodao da u takvom slučaju "neće biti ograničenja u pomoći za odbranu i obnovu, u skladu sa međunarodnim i nacionalnim pravom".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )