Foto: Mondo

Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama u poslijepodnevnim satima kad je jedan od turista iz Amerike pokušao izvesti skok sa Starog mosta i nije uspio isplivati iz Neretve.

Na svu sreću mostarski skakači Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković i koji vozi turiste na čamcu su herojskim djelovanjem spasili mladića, koji je već bio izgubio svijest, prenosi Kliks.
 
Njih dvojica su bili skupa ispod Starog mosta i kako nam Duraković priča čim su vidjeli kako mladić skače znali su da neće isplivati.
 
"Prilikom skoka je poletio naprijed i udario je želucem u vodu, tako da je sebi izbio dah i odmah potonuo. Tražili smo ga čamcem, ali Neretva ga je odnijela nekoliko stotina metara i malo prije Lučkog mosta smo mu ugledali ruku i zepu na nozi koja je bila fluorescentna. Nas dvojica smo ga uspjeli izvući iz vode i s obzirom na to da je bio bez svijesti i da se nagutao vode, morali smo ga reanimirati", priča Duraković za Klix.ba.
 
Tako je zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji i herojskom činu spašen jedan mladi ljudski život.
 
Nakon toga je stigla i Hitna medicinska pomoć koja je nesretnog mladića odvezla u mostarsku bolnicu kako bi se ljekari pobrinuli za njega.
 
"Sreća da smo bili ovdje i da je sve dobro završilo", zaključio je hrabri mostarski skakač Admir Delić Guma.
 
Svoj herojski čin dva hrabra Mostarca gledaju kao svoju zadaću koja uz čuvanje tradicije oko Starog mosta podrazumijeva i sigurnost onih koji dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )