Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan od 20 časova, u okviru Košarkaške Superlige Srbije.

Crveno-bijeli brane tron u domaćem šampionatu, imaju prednost domaćeg terena ukoliko dođe do treće utakmice, a finalna serija kreće u hali “Aleksandar Nikolić”.
 
Zvezda je do finala došla poslije pobjede nad FMP-om u dva meča. U prvom kod kuće je slavila 97:87, dok je u gostima u Železniku trijumfovala za 95:78.
 
Crveno-bijeli su poslije poraza od Efesa u Evroligi, napravili niz od devet uzastopnih pobjeda, računajući završnicu ABA i Superlige.
 
S obzirom da su slavili u dva meča, imali su nešto više vremena za odmor u odnosu na rivala, koji je morao da rješava svoj status finaliste u "majstorici".
 
Partizan je u polufinalu odmjerio snage sa ekipom Mege, a finalistu je odlučivala “majstorica”. U prvom duelu su crno-bijeli slavili sa 82:72, u drugom je uspela da trijumfuje ekipa Marka Baraća (92:88), a u posljednjem meču je Partizan izborio finale, ubedljivom pobedom (96:68).

Zvezda i Partizan su se ove sezone sastajali čak osam puta u svim takmičenjima. Izabranici Željka Obradovića su trijumfovali u prva dva, a onda je uslijedio niz crveno-bijelih od šest uzastopnih pobjeda.

Posljednje, u finalnoj seriji ABA lige, gdje je Zvezda sa 3:0 došla do trofeja regionalnog takmičenja i skinula Partizan sa trona. Crno-bijeli sada imaju šansu da dođu do titule u domaćem šampionatu i prekinu trijumfalni niz crveno-bijelih, koji jure deveti trofej u nizu u domaćem prvenstvu.
 
Partizan je posljednji put u Košarkaškoj ligi Srbije došao do titule sada već davne 2014. godine.
 
Zvezda bi pobjedom u finalnoj seriji protiv crno-belih, turbulentnu sezonu u Evropi zaboravila sa tri trofeja, s obzirom da je prethodno osvojila ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )