Foto: pixabay.com

Sunce u našem horoskopskom znaku otkriva puno toga, ali ne sve. Potpuno drugačiji odraz naše ličnosti leži u sjeni i moramo je razotkriti kako bismo bolje upoznali sebe.

Srž onoga što jesmo predstavljena je u neprestanoj sprezi suprotnih karakteristika našeg duha. Svjetlost prati tama, radost prati tuga, dan prati noć, itd. Naše nam sjene pružaju dublji uvid u vlastiti potencijal koji miruje sve dok ga ne spoznamo. Ne smijemo se bojati svojih sjena. One su dio ravnoteže koja se oslikava i u načinu na koji naši horoskopski znakovi upravljaju našom sudbinom.

Toliko se govori o snažnim karakteristika koje posjeduju horoskopski znakovi napajani Suncem, ali se malo govori o polaritetu koji se krije iza te tajne svjetlosti. Svako od nas posjeduje određene karakterne osobine na koje utječe poredak zvijezda i planeta kakav je vladao u trenutku našeg rođenja. Tek kada zavirimo u mračnu stranu svog horoskopskog znaka, shvatit ćemo cjelokupni potencijal koji nam svemir daruje, a koji nam otvara put prema iscjeljenju i osnaženju.

Ovan (21. mart - 19. april)

Vama upravlja Mars, bog rata, što može dovesti do burnih osjećaja kojih morate biti svjesni kako biste ih obuzdali. Ovnovi su poznati po svojoj vatrenoj naravi, ljubomori i nestrpljenju. Kada ste neraspoloženi, ponašate se impulzivno. Vaša podvojenost leži upravo u vašoj sposobnosti da budete ili strastveni vođa ili predani borac protiv navedenog poretka. Ključ leži u strpljenju. Dajte sebi priliku da saslušate druge i znat ćete kamo usmjeriti svoj vatreni temperament.

Bik (20. april - 20. maj)

Vama upravlja Venera, boginja ljubavi pa stoga vaša senzualnost odiše sirovom energijom u svom tjelesnom obliku. Kao i drugi zemljani znakovi, nosite se s nepopustljivošću svog karaktera, ali i nastojanjem da uvijek postupite ispravno. Kako biste pronašli ravnotežu, morate obogatiti svoj duh poletnom energijom. Nikada se nemojte odreći svoje zemljane čvrstine, ali dopustite sebi fleksibilnost i više rasterećenosti.

Blizanci (21. maj - 20. juni)

Vi ste oličenje dvojnosti sami po sebi. Istovremeno možete očitovati i svoju kreativnu i društvenu stranu. Vaša mračna strana leži u činjenici da izbjegavate igdje pustiti korijene pa zbog toga letite od jedne avanture, hobija ili zanimanja do drugog. U vama se vodi neprestana borba s vezivanjem i anksioznošću. Sve što vam je potrebno jest sloboda, rasterećena ljubomore i zavisti i neko ko će vas prizemljiti onda kada je potrebno (PopSugar).

Rak (20. juni - 22. juli)

Vi ste jedan od najemotivnijih vodenih znakova. Vama upravlja Mjesec, koji značajno utječe na plime u vašem srcu. Te plime vas, nažalost, čine vrlo ranjivim i sklonim emotivnoj iscrpljenosti, koja dalje otvara vrata depresiji. Ključ vašeg uspjeha je da prepoznate što to izaziva emotivna previranja u vama, a da, zatim, oblikujete određenu perspektivu koja će vam pomoći da na stvari gledate jasnije. Kada osjetite da ste izgubili ravnotežu, oglasite se povodom onoga što vas muči prije nego što stvari izmaknu kontroli.

Lav (23. juli - 22. august)

S obzirom na to da ste rođeni vođa, često preuzimate konce i trudite se rukovoditi situacijom. I vas, kao i svakog vođu, pritišće teret odgovornosti, bez obzira na to jeste li zaista dužni snositi je. Morate izbjegavati upravljanje tuđim životima i odlukama. Ne dopustite da vas plamen vaše prirode suosjećajnog i toplog bića sagori. Imajte obzira na to kako vaš vatreni karakter djeluje na one koji su mirniji i pasivniji od vas.

Djevica (23. august - 22. septembar)

Vi ste perfekcionist kome detalji ne mogu promaknuti. U skladu sa svojom prirodom zemljanog znaka organizirani ste i prizemni. Zbog toga što se odlikujete istančanom suosjećajnošću i ljudskošću, često zaboravite na svoje emotivno zdravlje. Upravo je to zanemarivanje vlastitog duha vaša mračna strana koja vam utire put prema anksioznosti i opterećivanju. Opustite se i nemojte dopustiti svojoj perfekcionističkoj naravi da vas drži kao zatvorenika. Pronađite ravnotežu u povremenoj spontanosti.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Vama je nužna ravnoteža na svim područjima. Zbog toga što toliko vrednujete apsolutan sklad, prijeti vam rizik od toga da ne zapadnete u pasivnost. Koči vas vaš strah da uzburkate vodu. On vas čini neodlučnim, ali nemojte se bojati sukobljavanja onda kada je potrebno. Ključno je podijeliti svoje nastojanje da postignete sklad s drugima. Oni će u vama prepoznati diplomata koji ima sluha za sve, ali ne smijete tako olako žrtvovati sebe.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

Misteriozna i rijetko shvaćena osoba. Vi, zapravo, postajete snažniji kada ste opkoljeni tamom. Zbog toga što se lakše nego drugi znakovi nosite sa svojom mračnom stranom, pogrešno vas osuđuju da ste manipulativni i okrutni. Ipak, iznenadit ćete se saznanjem da vam nije u prirodi gaziti druge kako biste postigli svoj cilj. S obzirom na to kako se učinkovito nosite sa svojim mračnim polaritetom, korisnije je poslati poruku drugim znakovima da to nije mana, već vrlo pozitivna karakteristika vašeg karaktera.

Strijelac (22. novembar - 21. decembar)

Vi bujate onda kada ste slobodni. Ipak, niste poznati po svom taktu, a i olako se otvarate drugima. Kao što je slučaj sa svakim drugim vatrenim znakom, morate biti svjesni svoje snage. Strijelci su lutalice slobodnog duha. Uživate u avanturama kojima se ne nazire kraj. Pronađite sebi ravnog partnera za letenje i budite svjesni da vaša vatra može zasjeniti druge.

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Vi ste ozbiljna, odlučna i jako vrijedna osoba. Jako ste inteligentni, ali vaša sklonost da na svako pitanje imate odgovor čini vas rigidnim u očima drugih. Vi ste zemljani znak i važno je naučiti da priznate kako katkad niste u pravu. Onda kada postanete svjesni svoje krutosti i dopustite sebi da budete fleksibilni, čuda će se dogoditi, a pravi ljudi će vam hrliti u naručje.

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Kod vas je prisutna neobična dvojnost. Naime, tanka je nit između onoga što vas čini jakim i onoga što vas čini ranjivim. Mračna strana vam je sklonost da budete nedosljedni. To je razumljivo, s obzirom na vaš slobodni karakter, ali to je, ujedno, izvor tenzije u odnosu s drugima. Vodolije su veliki umjetnici, kreativni su i jako osjetljivi ljudi. Potrebno vam je vremena da se opustite u odnosu s nekim, ali jednom kada se vežete, vjeran ste prijatelj i ljubavnik do kraja.

Ribe (19. februar - 20. mart)

S obzirom na to da ste vodeni znak, vama upravljaju osjećaji. Po prirodi ste strpljivi i intuitivni, ali se neprestano borite s upijanjem tuđih osjećaja. Na sebe preuzimate teret tuđeg problema. Ovo je prvi korak prema anksioznosti i depresiji. Vi ste jako osjetljivi i teško prihvaćate kritiku. Ako ste svjesni jačine svojih osjećaja i dopustite drugima da upoznaju vašu prirodu, pronaći ćete način da vodite emotivno zdraviji život.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )