Foto: Twitter

Završen je prvi ljetnji posao za Romu i Žozea Murinja, predstavljen je Nemanja Matić.

Zvanično je, Nemanja Matić je prvo ljetnje pojačanje Žozea Murinja u Romi. Portuglaski trener je treći put u karijeri doveo srpskog fudbalera, jednog od svojih najodanijih vojnika i zajedno će pokušati da naprave veliki rezultat u Rimu naredne sezone.
 
Nakon Čelsija i Mančester junajteda, Murinjo je Matića angažovao i kao trener Rome, a ciljevi su opet slični kao u prva dva mandata. Nemanja treba da donese stabilnost na sredini terena, a tim da se uključi u borbu za trofeje narednih sezona.
 
Nemanja Matić je već predstavljen na zvaničnim stranicama kluba, a u Italiji će ponovo nositi broj 21 koji mu je obilježio veći dio karijere. Ugovor sa "vučicom" potpisan je na godinu dana uz mogućnost produžetka za još jednu sezonu, a osvajač premijernog izdanja Konferencijske lige vidi u srpskom veznom fudbaleru idealno rešenje za probleme na centru terena.
 
Poznato je da iskusnim fudbalerima prija nešto sporiji ritam mečeva u Italiji, pa bi ovaj potez mogao da produži Matićevu karijeru za još nekoliko sezona. Takođe, njegovo ogromno iskustvo biće od velike koristi Romi, koja naredne sezone želi da odigra mnogo bolje u prvenstvu i završi bliže vrhu.
 
Tokom bogate karijere Nemanja Matić je nastupao za Kolubaru, Košice, Čelsi, Vitese, Benfiku, ponovo Čelsi i Mančester junajted.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )