Foto: Twitter

Košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa na sinoćnjoj je utakmici dobio snažan udarac u grlo zbog kojeg ne samo da nije mogao nastaviti igru, nego je prevezen u bolnicu i odmah operisan te je za njega sezona najvjerojatnije završila.

Nije mogao normalno disati

Njegov je Rio Breogan, na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Veljko Mršić, sinoć tijesno pobijedio Manresu 98:94 u španjolskoj ACB ligi. U završnici susreta Musa, koji je postigao 18 poena, dobio je udarac u prednju stranu vrata, nakon čega je izgledalo kao da se bori za dah.

Zaista, utvrđena mu je fraktura dušnika te je iste večeri podvrgnut operaciji u lokalnoj bolnici. "Musa je operisan u HULA bolnici u Lugu kako bi mu se osigurao normalno funkcioniranje dišnog sistema nakon što je doživio frakturu dušnika uslijed udarca. Datum povratka zasad nije poznat", objavio je njegov klub saopštenjem.


"Sve vas volim. Imat ću operaciju na vratu. Borit ću se s ovim baš kao što se borim na terenu i pobijediti. Hvala na lijepim željama. Do sljedećeg viđenja, vaš Musa", napisao je 22-godišnji košarkaš sinoć na Twitteru prije operacije.

Musa je kao 15-godišnjak stigao u Cedevitu u kojoj se razvijao tri godine, a u posljednjoj je bio jedan od njenih najboljih igrača. Nakon toga  draftovali su ga Brooklyn Netsi, u kojima je proveo dvije godine do razmjene u Detroit, koji ga je odmah otpustio. Musa se potom vratio u Europu i potpisao za turski Efes, a prošlog ljeta za Rio Obregon.
 
Najbolji strijelac i MVP španske lige

Ove je sezone najbolji strijelac španske lige s prosjekom od 20 koševa te je vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača. Do kraja sezone njegovoj je momčadi ostalo još šest utakmica, pa nije izvjesno hoće li se Musa vratiti na parket ove sezone i ponovno zaigrati za klub s kojim mu na ljeto istječe ugovor.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )