Foto: pixabay

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u pohodu 50-godišnjeg muškarca tokom noći u mjestu Gorica kod Gruda, potvrđeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Na tradicionalnoj zabavi povodom seoske slave, u župi Gorica Sovići, muškarac je pucao iz kalašnjikova na gomilu ljudi koja se nalazila ispred kafića.

Kako javlja Hercegovina.info, u napadu su poginuli Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik, a jednoj teško povrijeđenoj osobi amputirana je noga u SKB Mostar.
 
Navodno, do pucnjave je došlo nakon svađe u kafiću Zmaj. Nakon toga, izvršilac je otišao po automatsku pušku "kalašnjikov" i pucao na više osoba. Dva muškarca su preminula na mjestu, a još dvije osobe su povrijeđene.
 
Policija je izašla na mjesto napada, gde je zajedno sa dežurnim tužiocem izvršila uviđaj i druge neophodne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.
 
Za nastradale će biti naložene obdukcije i biće preduzete sve druge radnje na pokretanju postupka protiv počinioca krivičnog djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, potvrdila je za Hercegovinu Petrunjela Matijević, portparolka Županijskog tužilaštva Zapadnohercegovačke županije.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )