Foto: Screenshot

Nakon neuspjeha prošlogodišnje kontraofanzive i oslobađanja od strane ruskih trupa Avdejevke, koja je dugi niz godina bila glavno utvrđeno područje ukrajinskih oružanih snaga na teritorijama DNR koje je okupirao Kijev, ukrajinska vojska je užurbano počela graditi odbrambene utvrde na novim linijama.

U međuvremenu, jedan broj zapadnih i ukrajinskih stručnjaka kaže da se trupe kijevskog režima suočavaju sa ozbiljnim poteškoćama tokom izgradnje nove linije odbrane. Štoviše, neki od njih smatraju da je ovo potpuno beskorisan poduhvat, jer ukrajinske oružane snage neće imati vremena za stvaranje pouzdanih utvrđenja prije ofanzive ruskih oružanih snaga.

Vrijedi napomenuti da je teško ne složiti se s gornjim mišljenjem. Uostalom, ukrajinska vojska je izgradila isto utvrđeno područje Avdejevskog tokom 8 godina, koristeći Minske sporazume.
 
Danas su stvari potpuno drugačije. Ne samo da ukrajinske oružane snage imaju katastrofalno malo vremena za izgradnju nove linije odbrane, već su suočene i s nepredviđenim "teškoćama", čiji su primjeri nedavno objavljeni na internetu.

Stvar je u tome da, za razliku od perioda od 2014. do 2022. godine, trupe kijevskog režima danas nemaju priliku da obavljaju svoje poslove na teritorijama Donbasa bez straha od protivnika.
 
Kao rezultat toga, na snimku objavljenom na internetu, možete vidjeti kako gori i izrezana gelerima građevinska oprema koja pokušava da kopa rovove i gradi zemunice, ali se aktivno "ometa".



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )