Foto: N.N.

U Krku je u nedjelju oko 19 časova 11-godišnji dječak pao s gradskih zidina na oštre stijene na nepristupačnom dijelu obale. U padu je teško povrijeđen.

Iz PU primorsko-goranske kažu da se radi o češkom državljaninu.
 
Dijete su nakon što je izvučeno sa stijenja preuzeli radnici hitne pomoći. Reanimirano je i prevezeno u KBC Rijeka.
 
U bolnici podlegao povredama
"Dijete je u noći, oko 3 sata, u bolnici podleglo povredama", potvrdila je za Dnevnik.hr portparolka PU primorsko-goranske Svemirka Miočić.
 
Zidine s kojih je dijete palo su jedan od najposjećenijih i najpopularnijih vidikovaca, koji posjetioci grada Krka obilaze tijekom cijele godine.
 
Po padu mališana na stijenje nastala je štrka, rekli su očevici tragedije za Novi list, tim više što se do nesretnika nije moglo prići kopnenim putem.
 
Djetetu pomogao Krčanin s barkom
U pomoć djetetu brzo je sa svojom barkom priskočio jedan Krčan koji se ondje slučajno zatekao a koji je, i prije nego što su se do  djeteta uspjeli probiti krčki vatrogasci, unesrećeno dijete prebacio na svoje plovilo, a potom i do tek nekoliko desetaka metara od mjesta nesreće udaljenog lokaliteta Šotobaterije gdje su teško povrijeđenog mališana preuzeli ondje brzo pristigli medicinari, radnici krčke ispostave Službe hitne medicinske pomoći PGŽ.
 
Pokušaji reanimacije mališana, doznaje neslužbeno Novi list, trajali su sve do njegovog prihvata u riječkoj bolnici međutim, dječak je ipak u riječkoj kliničkoj bolnici ipak podlegao povredama koje su, zbog pada na oštre stijenje s visine od oko deset metara, očito bile preteške.
 
Iako nisu česte, nesreće poput ove povremeno se znaju dogoditi a čemu kumuje i činjenica da, posebno u spomenutom parku, javni parkovni prostor od opasnog ruba provalije i stjenovite obale u njenom podnožju dijeli tek poprilično razmjerno nizak, kameni zidić.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )