Foto: srpska info

Prvi dan primjene pooštrenih protivepidemijskih mjera u Sloveniji u sredu proteče uz ponešto negodovanja nevakcinisanih, ali bez incidenata, a najviše nezadovoljstva je među vozačima koji bez kovid potvrde ne mogu da natoče gorivo u svoje vozilo.

Većina distributera rigorozno primenjuju pravila o PCT uslovu (preboleli, cepljeni, testirani), koja je Vlada donijela u subotu, što znači da pumpu za punjenje goriva aktiviraju tek kad vozač dokumentima dokaže da je prebolio kovid-19, da je vakcinisan ili ima negativan test ne stariji od 48 sati.
 
Kako prenose slovenački mediji, na pumpama je zbog takvog postupka dan pred uvođenje novih mjera promet bio veći, ali radnici kažu da nije bilo zastoja i da nije tačno kako je bilo dosta onih koji su gorivo točili u kanistere, kako bi se osigurali dok restrikcije traju.
 
Jedini incident povezan s novim pravilima za točenje benzina, prenose Slovenske novice, dogodio se u srijedu ujutro u Brežicama, gde je vozač, nezadovoljan objašnjenjem da bez kovid-potvrde ne može do goriva iz protesta zaključao vozilo na mjestu gdje je došao i tako blokirao ostale, zbog čega je pozvana policija, a pauk vozilo odvezao, prenosi Jutarnji list.
 
Vlada je na sam dan primjene novih pravila od obveznog PCT uslova izuzela vozače u međunarodnom transportu, pa oni do goriva i dalje mogu točiti bez većih ograničenja, osim što treba da kod plaćanja u unutrašnjosti benzinskog servisa nositi masku.
 
Pravilo o obveznom PCT uslovu, uz rijetke izuzetke, za niz djelatnosti i ekonomskih aktivnosti, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga, vlada Janeza Janše donijela je zbog pogoršane epidemiološke situacije, a ne isključuje da će se uvesti i dodatne restrikcije ako se broj cijepljenih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitalizovanih nastavi rasti dosadašnjim tempom.
 
U posljednja dva dana u Sloveniji je potvrđeno skoro 2800 novih zaraza korona virusom. U zadnja 24 sata bilo je 1364 novozaraženih, na testu je svaki peti testirani bio pozitivan.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )