Foto: Twitter

Prema posljednjim informacijama, strogi zakoni neće biti mijenjani ni zbog Mundijala.

Na stadionima u Kataru tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu neće biti konzumiranja alkohola! Pivo će biti prodavano ispred stadiona, ali samo prije i poslije nekih mečeva, rečeno je agenciji "Rojters".
 
Ovogodišnji Mundijal biće prvi koji će biti održan u muslimanskoj zemlji sa striktnom kontrolom upotrebe alkohola i to će biti veliki izazov za navijače, jer se teško može zamisliti održavanje fudbalske utakmice bez prodaje piva. Ipak, u Kataru će morati i bez tog pića, jer je poznato da nije kratak spisak pravila kojih će svi morati da se pridržavaju.

"Planovi su i dalje u završnoj fazi izrade, ali trenutna rasprava je o tome da se dozvoli navijačima da popiju pivo na putu ka stadionu i kada ga napuste. Ipak, pivo neće biti služeno tokom meča u okviru stadiona", rečeno je toj poznatoj novinskoj agenciji.
 
"Rojters" se poziva na dokument od 2. juna, u kojem je navedeno kako organizatori planiraju da se suoče sa zahtjevima oko 1,2 miliona navijača, koliko se očekuje u toku Svjetskog prvenstva u Kataru. I naravno, očekivano je da bi htjeli da popiju pivo na dan meča, kao što rade čitavog života.
 
U ovom trenutku, plan je da pivo služi navijačima u određeno doba dana u određenim dijelovima FIFA fan-zone u Al Bida parku u Dohi, glavnom gradu Katara. "Za razliku od prethodnih fan-zona na Mundijalima, pivo ovog puta neće biti služeno čitavog dana, već u ograničenim intervalima", rekao je izvor Rojtersa.
 
Na utakmicama u decembru, tokom probnih događaja pred Svjetsko prvenstvo, u Kataru nije služen alkohol na stadionima. Svima koji dolaze u Katar zabranjeno je da donesu alkohol u tu zemlju, čak i u slučaju da je kupljen u fri-šopovima na aerodromu. Takođe, posjetiocima je zabranjeno da kupuju i u jedinoj prodavnici pića u Dohi, na rubu grada, gdje stranci sa dozvolom mogu da kupe određene količine alkohola za lično korišćenje, kod kuće.
 
Posjetioci mogu donijeti u Katar samo u mali broj hotela i klubova, a pinta od oko pola litre košta oko 17,7 evra. "Cijena piva u fan-zoni i u blizini stadiona još nije dogovorena... Na FIFA Svjetskom prvenstvu za klubove 2019. koštalo je šest evra", objavšnjeno je.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )