Foto: cafe.ba

Željeznice Republike Srpske u posljednje vrijeme bilježe povećan obim teretnog saobraćaja, potvrđeno je portalu InfoBijeljina u tom javnom preduzeću.

Obim teretnog saobraćaja, posmatrano kroz broj teretnih vozova Željeznica Republike Srpske, koji su, recimo, saobraćali u deset dana, odnosno od 16. do 26. marta, u odnosu na Redom vožnje predviđen broj redovnih trasa, povećan je za 37,43 odsto.

Željeznice Republike Srpske, kako nam je rečeno, mogu ispratiti ovo povećanje svojim kapacitetima.

“Kada govorimo o vrstama robe koje prevozimo to su: ugalj za koks za Željezaru Zenica, drvo za Maglaj, plin za Podlugove i slično. Takođe, Željeznice Republike Srpske prevoze  staro željezo i sirovi šećer”, rečeno je portalu InfoBijeljina u ŽRS

Kako dodaju, prevoze se I kontejneri sa rezanom građom iz Republike Srpske za Rijeku, te iz Rijeke za Banjaluku kontejneri sa različitom vrstom robe, kao i gotovi i nus proizvodi iz Željezare Zenica.

U poslednjih 10 dana sklopljeno je više ugovora o prevozu žitarica i stočne hrane iz Srbije i Madjarske, te prevoz veštačkog djubriva, naftnih derivata, toaletnog papira i celuloze.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )