Foto: Ilustracija

Tehnologija hiperbrzog punjenja od 200W uskoro bi mogla da debituje na novim Xiaomi uređajima, čija će proizvodnja početi već u junu sljedeće 2022. godine.

Tehnologija zvanično nazvana HyperCharge, prvi put je javno demonstrirana u maju, kada je prikazan "žični" punjač od 200W koji je punio modifikovanu verziju telefona Xiaomi Mi 11 Pro.
 
Baterija tog telefona, kapaciteta 4.000 mAh, tom prilikom je od 0 do 100 odsto napunjena za samo 15 minuta. Nakon toga je utvrđeno da 800 ciklusa punjenja degradira kapacitet baterije za 20 odsto.
 
Prema još nepotvrđenim informacijama, punjač od 200W bi mogao da debituje sa sljedećim flegšip uređajem, nasljednikom "jedanaestice", modelom Xiaomi Mi 12 Ultra, prenosi Telegraf.
 
Kada je prethodno prikazao ovu tehnologiju, Xiaomi nije precizirao da li će tehnologija ikada stići do nekog uređaja, već se smatralo da je osmišljena za demonstriranje tehnoloških mogućnosti koje je skrenulo dosta pažnje na kinesku kompaniju.
 
Budući da su punjači dostupni u prodaji u stanju da napune bateriju uređaja u rasponu od 30 minuta do dva sata, biće veoma zanimljivo vidjeti kako će najbrži punjač ikada biti prihvaćen.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )