Foto: Twitter

Najpoznatiji zatvorenik na svijetu, Čarls Bronson izgubio je pokušaj, Odbora za uslovni otpust, da bude pušten iz zatvora.


Sada ima 70 godina i jedan je od britanskih zatvorenika s najdužim stažom jer je većinu od posljednjih 50 godina proveo iza rešetaka, a većinu tog vremena proveo je u izolaciji.
 
Svoj posljednji apel za slobodom uputio je na jednom od prvih javnih saslušanja Odbora za uslovni otpust, na čijem je panelu rekao: "Pojeo sam više kaše od Zlatokose i Tri medvjeda i muka mi je od toga. Dosta mi je toga, želim ići kući."
 
Odgovarajući na presudu, njegov sin Džordž Bambi rekao je: 'Volio bih da je Čarli pušten na slobodu, ali u potpunosti poštujte odluku Odbora za uslovni otpust."
 
Bronsonova prva osuda bila je 1974. kada je imao 21 godinu i bio je pušten na dva kratka perioda prije nego što je ubrzo ponovo zatvoren zbog ponovnog počinjenja kaznenog djela.
 
Osuđen je na diskrecionu doživotnu kaznu zatvora s minimalnom kaznom od četiri godine 2000. godine zbog uzimanja zatvorskog učitelja u Halu za taoca na 44 sata.


Od tada je Odbor za uslovni otpust više puta odbilo uputiti njegovo puštanje.
 
Trojica sudija za uslovni otpust razmatrala su njegov slučaj tokom saslušanja u Wudhilu u Milton Kijnsu, Bakingemšajer, dok su novinari i javnost dio postupka pratili u prenosu uživo s Kraljevskog suda pravde u centru Londona.
 
Bronson - čije je pravo ime Majkl Peterson i ranije mu je dijagnostifikovan antisocijalni poremećaj ličnosti - rekao im je da voli "tutnjavu" i da uživa u masovnim tučama u zatvoru, ali je insistirao da je sada popravljeni zatvorenik, pronašao je utjehu u umjetnosti i sada je čovjek "mira".
 
Opisao je jedan incident, u kojem je prekrio svoje golo tijelo u Lurpaku prije nego što se suočio sa zatvorskim čuvarima, kao "tutnjavu mog života", dodajući: "Bilo je je***o briljantno."
 
Bronson je ispričao kako je prošao kroz "fazu" u kojoj "nije mogao prestati uzimati taoce" i to je bio njegov način da se "povrati" dok se "borio protiv sistema".
 
Neslavno je uzeo 11 ljudi za taoce u devet različitih prilika, prenosi "Metro".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )