Foto: Srpskainfo

U velikoj policijskoj akciji, u kojoj je učestvovao veliki broj policijskih agencije, zaustavljena je cisterna u kojoj su pronađene nelegalne cigarete vrijedne više od 1,3 miliona maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH.

– Pripadnici SIPA u saradnji Upravom za indirektno oporezivanje BiH pretresli cu cisternu, a u čijoj unutrašnjosti je pronađeno oko 247.000 kutija cigereta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine – rekli su u Tužilaštvu BiH.

Oni su pojasnili da je ovo jedna je od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realizovanih na podučju Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu vodi se istraga za krivična djela Organizovanje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, Neovlašteni promet akciznih proizvoda i krijumčarenje.

– Prilikom pretresa, uhapšen je vozač cisterne, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku – istakli su u Tužilaštvu.

 U združenoj operaciji realizovanoj po nalog Tužilaštva BiH, učestvovali su i pružili podršku Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), UIO BiH, Granična policija BiH, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo, MUP HNK, PU Prozor.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )