Foto: Screenshot

Nakon što je porota danas poslije šest nedjelja suđenja donijela konačnu odluku u korist Džonija Depa, glumica Amber Herd se oglasila.

Ona je između ostalog reklai da je "neopisivo razočarana" i da joj je srce slomljeno, opisavši presudu kao "nazadovanje" koje odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Izjavu Amber Herd prenosimo u cijelosti:

"Razočarenje koje osjećam danas je neopisivo. Srce mi je slomljeno što takva planina dokaza i dalje nije bila dovoljna da se odupre nesrazmernoj moći uticaju mog bivšeg muža.
 
Još sam više razočarana time što ova presuda znači za ostale žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vrijeme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.
 
Verujem da su Džonijevi advokati uspjeli da ubijede porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i da zanemari dokaze koji su bili toliko ubjedljivi da smo pobijedili u Velikoj Britaniji.
 
Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )