Foto: facebook

Idealno za praznike,brzo i ukusno!

Sastojci
 
– 1 kg brašna
– 250 ml toplog mlijeka
– voda
– malo soli
– malo šećera
– kvasac
 
Način pripreme
 
U toplo mlijeko stavite šećer, so i kvasac. Pustiti da odstoji 10-ak minuta

Kada nadođe kvasac pomiješate sa brašnom. Toplu vodu dodajete postepeno.
 
Ostaviti tijesto da nadođe sve dok ne bude dva puta veće

Kada nadođe tijesto premijesite i pustite da nadođe još malo.
 
Tijesto podijelite na 5-6 dijelova.
 
Jedan po jedan dio razvijajte.
 
Po lepinjama lagano urežite baklavice. Po želji lepinje možete posuti ćurokotom.
 
Rernu je potrebno zagrijati na 250 stepeni.
 
Lepinje pecite na 200 stepeni 15-ak minuta dok ne porumene.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )