Foto: srpskainfo.com

Dobar dio Banovog brda biće evakuisan u nedjelju, 25. aprila zbog uništavanja avio-bombe pronađene na gradilištu u Nodilovoj ulici broj 10, a koja je tu ostala još iz Drugog svetskog rata.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije izdao je čitav niz upozorenja i smjernica građanim tog dijela grada, kako treba da postupaju, a najvažnije je to da niko tog dana od 6 ujutru pa do 17 časova ne smije da bude u svojim stanovima.

Kako je blizu ovog gradilišta i Požeška ulica, inače žila kucavica tog dijela grada, kojom prolazi veliki broj linija gradskog prevoza, važna napomena dolazi iz Gradskog saobraćajnog preduzeća. Naime, brojne linije biće izmjenjene u tom periodu, tako i ukinuta mnoga stajališta.

Podsjetimo, Gradski štab za vanredne situacije je donio naredbu o mjerama evakuacije stanara u tom dijelu grada. Postupak evakuacije stanovnika, motornih vozila, materijalnih dobara i kućnih ljubimaca treba da bude u poluprečniku od 150 metara od mjesta pronalaska eksplozivnog ostatka rata, avio-bombe.

Stanovništvo koje se evakuiše biće smješteno u prostorije OŠ „Banović Strahinja“, gdje će biti obezbijeđeni svi potrebni uslovi za privremeni boravak ljudi, uspostavljeno poštovanje kućnog reda na mjestu prihvata i obezbijeđene potrebne količine vode za piće, piše Blic.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )