Foto: Image by Ulrike Mai from Pixabay

LAKTAŠI - O.A. (39) iz Laktaša osumnjičen je da je došao do stana "Centra za socijalni rad" Laktaši a koji koristi njegova supruga A.N. sa njihovom maloljetnom djecom te razvalio ulazna vrata i nastavio razbijati, lomiti, prevrtati i bacati stvari i namještaj po kući kojom prilikom su maloljetna djeca zadobila tjelesne povrede.

Sve se desilo u ponedjeljak oko 03.30 časova.
 
Njemu je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari .
 
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1.  tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.
 
O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banjaluci.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )