Foto: Informer

Na ATP listi ništa novo - i dalje je kreirana neadekvatno jer su se oduzimali bodovi sa Vimbldona.

Novak Đoković nije mijenjao poziciju, i dalje je tek šesti igrač svijeta, iako bi sve izgledalo drugačije da su se računali bodovi sa Vimbldona.
 
Novak je u jednom trenutku skočio na peto mjesto zbog pada Stefanosa Cicipasa, ali je Kasper Rud onda došao do novih bodova, pa je sada peti. Grk je pao na sedmo mjesto i to je jedina promjena.
 
Danil Medvedev je na vrhu iako je izgubio čak 990 bodova, slijede Aleksandar Zverev, Rafael Nadal i Karlos Alkaras. Osmi je Andrej Rubljov, koji ima tek pet bodova više od Feliksa Ože-Alijasima, deseti je Hubert Hurkač.
 
Inače, i dalje traje saga oko Novakovog odlaska na US Open. Novak bi tu napao nove bodove jer je finalista, titulom bi promijenio sliku na ATP listi. Đoković ima 373 nedjelje na vrhu i juri apsolutni rekord muške i ženske konkurencije jer je Štefi Graf imala 377 nedjelja na tronu.
 
U muškoj konkurenciji, Novak je odavno daleko iza sebe ostavio Rodžera Federera (310 nedelja). Još jedan talas dobrih rezultata i nastupa bi Novaku sigurno doneli dodatnu notu teniske besmrtnosti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )