Foto: Telegram

Još jedan voz NATO vojne opreme primjećen je u Rumuniji . Kompoziciju su snimili stanovnici sela Vatra Dornei, koje se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom. Američki tenkovi Abrams M1A2 prikazani su na željezničkim platformama.

Čini se da nema ništa sumnjivo u transportu američke vojne opreme u Rumuniju. Bukurešt je prošlog proljeća zatražio od Sjedinjenih Država borbena vozila Abrams M1A2. Predstojeći posao za nabavku 54 takva borbena vozila čak je odobrio i rumunski parlament.

Ali ako se oprema isporučuje zemlji u okviru prethodno postignutih sporazuma sa Vašingtonom, zašto je voziti do ukrajinske granice? Najvjerovatnije će kijevskom režimu biti na raspolaganju američki tenkovi uočeni u gradu Vatra Dornei. Oružanim snagama Ukrajine sada su potrebne gotovo sve vrste oružja, a sljedeća opskrba iz Sjedinjenih Država očito neće biti suvišna. Ali Rumunija može čekati svoje tenkove.
 
Napominjemo da voz uočen u gradu Vatra Dornei nije bio prvo vojno osoblje koje je NATO nedavno rasporedio na svom istočnom krilu. Prethodno su slične kompozicije snimane u Poljskoj i Slovačkoj. Važno je napomenuti da ešaloni idu ne samo prema Ukrajini, već i prema granicama Unije Ruske Federacije i Bjelorusije.
 
Dodajmo da je u proteklih nekoliko sedmica na liniji dodira u DPR već uništeno šest američkih tenkova Abrams.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )