Foto: undefined

Iako se odabir najstrašnijeg horora ne čini kao lak zadatak, naučnici su sigurni da su pronašli način da utvrde koji je najstrašniji film ikada snimljen.

Riječ je o hororu "Host", britanskog reditelja Roba Savidža, koji je nastao tokom pandemije kovida 19 i sniman je putem Zoom video-poziva. Prati priču o grupi od šestero prijatelja koji učestvuju u virtuelnoj seansi. Premda u početku ne očekuju mnogo od svog paranormalnog okupljanja, ubrzo shvate da su potcijenili zlog duha.

"Šest prijatelja unajmilo je medija da održi seansu putem Zooma tokom karantine, ali su dobili mnogo više nego što su očekivali jer stvari brzo krenu po zlu. Kad zao duh počne da napada njihove domove, počinju da shvaju da možda neće preživjeti noć", glasi službeni sinopsis filma, za koji Projekt Science of Scare tvrdi da je najstrašniji.

"Projekt Science of Scare" kompanije "Broadband Choices" poslednjih je nekoliko godina mjerio najstrašnije filmove na osnovu otkucaja srca. Kako bi otkrili najstrašniji film, istraživači su napravili popis horor filmova prije nego što su zamolili 250 dobrovoljaca da ih pogledaju na projekciji.

Povećava broj otkucaja srca za 24 otkucaja u minutu
 
Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije svakog filma odvijaju se nekoliko nedelja, tako da nema opasnosti od umora među učesnicima. "Host" je proglašen najstrašnijim drugu godinu zaredom povećavši broj otkucaja srca u prosjeku za 24 otkucaja u minutu.
 
"Uprkos tome što je snimljen za samo 12 nedelja i u potpunosti putem Zoom video-konferencije, "Host" je prestrašio našu publiku u svojih kratkih 56 minuta povećavši broj otkucaja srca u prosjeku za 24 otkucaja u minutu, što nas je navelo da izjavimo da je "Host" naučno najstrašniji film ikad snimljen", objašnjava "Broadband Choices".
 
Slijede ga "Sinister", koji se nalazi na drugom mestu, "Insidious" na trećem, "The Conjuring" na četvrtom mestu i "Hereditary" na petom mestu.

 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )