Foto: twitter

Prošlosezonsko finale Lige šampiona, zapravo cijeli fijasko oko početka utakmice, i dalje su tema.

Navijači Liverpoola su sa više strana označeni kao glavni krivci za kolapse na ulasku na stadion, a zapravo je najvećem broju njih cijelo veče prisjelo. Nisu mogli da uđu na stadion iako su imali skupo plaćene karte, našli su se na meti policije i navijača Reala, a na kraju su se pojavili i brojni pokušaji da oni za sve budu krivi. Nekoliko sati kasnije njihov tim je čak i izgubio finale.
 
Činjenica je i da UEFA i dalje sprovodi istragu i da je uputila izvinjenje navijačima Liverpoola, ali i da je Senat Francuske zaključio da su problemi bili organizacione prirode.
 
Mjesecima kasnije stiže i epilog. Oko dvije hiljade navijača engleskog kluba odlučilo je da tuži Evropsku fudbalsku uniju zbog povreda i psihološke traume doživljene tog 28. maja u Parizu.
 
Advokati su angažovani, a tužba će biti podnijeta zbog povrede ugovora o prodaji karata i nemara u brizi o navijačima koji su povrijeđeni i fizički i mentalno.
 
Liverpool je u svojoj istrazi onoga što se dogodilo prikupio oko 8.500 svjedočenja navijača o dešavanjima uoči finala i ta dokumentacija biće dostavljena UEFA-i pred nezavisnu reviziju.
 
“Najbitnije je da lekcija bude naučena i da se u budućnosti ne ponavljaju scene kao u Parizu”, poručio je izvršni direktor Liverpula Bill Hogan.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )