Foto: Pixabay

Postoje neke navike u higijeni koje primenjujemo nesvjesno, ne razmišljajući da li su ispravne ili mogu da naškode našem zdravlju.

Jedna takva je odlaganje četkice za zube u blizini lavaboa ili na mašinu za pranje veša.
 
Četkica za zube može da privuče sve bakterije iz kupatila i da ih sve unesete u usta prilikom sledećeg pranja zuba. Zato je važno da nađete sigurno mjesto u ormariću na kom ćete držati četkicu za zube, a usput važno je da koristite i poklopac. Takođe, četkicu bi trebalo da mijenjate na svaka tri mjeseca.

Ovi sunđeri su dobri samo kada su novi. Oni uklanjaju mrtve ćelije sa kože, ali ih zadržavaju na sebi. Kada ga ostavite u kupatilu poslije kupanja, na njemu se bakterije lakše razmnožavaju. Već prilikom sljedećeg kupanja samo ćete vratiti nečistoće na svoje tijelo.
 
Češće mijenjajte sunđer. Dobro ga isperite nakon kupanja, ostavite ga da se osuši i nikako ga ne držite u kupatilu. Možete i da ga potpuno izbacite iz upotrebe, pa da umjesto korišćenja sunđera uradite piling cijelog tijela dva puta nedjeljno.

Ostavljate mokre peškire zakačene u kupatilu
 
Vlaga i bakterije kupatilo čine najprljavijim mjestom u domu. Baš zbog toga, poslije kupanja ne smijete da držite mokre peškire i bade-mantile u samom kupatilu.
 
Odnesite bade-mantile iz kupatila u sobu ili na mjesto na kojem će se dobro osušiti, a zatim ih stavite u korpu za veš. Za sljedeće kupanje uzmite novi peškir.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )