Foto: srpskainfo.com

Eksplozija u centru Istanbula, u kojoj je poginulo šest ljudi, a čak 81 povrijeđeno, nije preplašila naše turiste, koji ne odustaju od puta na ovu jesenju destinaciju.

U turističkim agencijama kažu da građani nisu otkazivali uplaćene aranžmane, pa mnogi na put kreću već sutra.
 
– Nije bilo otkazivanja, baš i ja planiram da idem sa djetetom. Pratila sam ovih dana da li će biti ponavljanja eksplozija, trenutno mi je prijateljica u Istanbulu koja mi je rekla da je u gradu dosta mirno i da nema značajnijih dešavanja nakon tog incidenta – kaže direktorka turističke agencije u Prijedoru Bojana Vuković. Istanbul joj je, dodaje, omiljeni grad.

Vuković dodaje da su među našim građanima trenutno popularne sve destinacije u Evropi.

– Za svaku destinaciju se traži mjesto više, zaista je ekspanzija interesovanja – navodi ona.
 
Putnici iz Bijeljine baš sutra kreću put Istanbula.
 
– Interesovanja građana ima, niko nije zvao da otkaže put. Putnici i sutra i prekosutra idu preko beogradskih agencija sa kojima sarađujemo – kaže Sofija Stevanović, menadžer prodaje.
 
Ističe da su turističke grupe za Istanbul tradicionalno popunjene, a ovog novembra građani su veoma zainteresovani i za odlazak u Italiju.
 
Podsjetimo, eksplozija u Istanbulu se dogodila u nedjelju, 13. novembra, poslije 16 časova po lokalnom vremenu, u trenutku kada je mnogo ljudi bilo na šetalištu Istiklal. Bombu je aktivirala žena.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )