Foto: Srpskainfo

Kamerunac Donald Mols je posljednji došao u banjalučki Borac tokom zimske pauze. Nakon kratkog boravka na probi, potpisao je ugovor na dvije godine i odmah otišao sa ekipom na pripreme u Antaliji.

Defanzivni vezni igrač je debitovao protiv Kizikluma u prvih 45 minuta, a za ocjenu njegovih mogućnosti ipak treba sačekati da prođe barem još nekoliko utakmica da se privikne na novi tim i saigrače.

Mols je odlično prihvaćen u Banjaluci i ističe da mu je to umnogome olakšalo privikavanje na novu sredinu.

– Veoma sam srećan što sam ovdje, klub je kvalitetan i veoma dobro organizovan. Saigrači su me odlično prihvatili od starta, tako da se ne osjećam kao novajlija. Svi su uz mene, imam njihovu maksimalnu podršku i to me čini srećnim jer su svi spremni da mi pomognu da se što prije priviknem na novi klub–poručio je Donald Mols.

Kamerunac dolazi iz Hrvatske gdje je nastupao za Lokomotivu i drugoligaša Kustošiju. Tokom boravka u susjednoj zemlji naučio je i jezik, tako da je na pitanje može li da se sporazumijeva sa saigračima odgovorio:

– Naravno.

Mols je već naučio većinu fudbalskih izraza(lijevo, desno, naprijed, dodaj, leđa) što će mu svakako pomoći da se što bolje uklopi u tim i ispuni zadatke koji budu pred njim.

– Dosta riječi sam naučio tokom igranja u Hrvatskoj, a razlike u izgovoru u ove dvije zemlje su male tako da mi je i to malo olakšalo. Razumijem mnogo toga što mi se kaže, takođe znam i da odgovorim. Sigurno da ću još popraviti jezik i naučiti novih riječi u narednom periodu.

Kamerunac ističe da je čuo za Borac ranije, a da je nakon ponude da dođe na probu se raspitao o klubu na društvenim mrežama i da će pokušati da se nametne stručnom štabu tokom narednog perioda.  Takođe raspitao se o gradu.

– Prvi utisci su zaista pozitivni, ljudi su susretljivi, žele da mi pomognu a sam grad je veoma lijep – rekao je Mols.

Pošto igra na poziciji zadnjeg veznog interesovalo nas je da li je imao uzore u svojoj zemlji, kao i na koga bi se ugledao.

– Sigurno da mi je idol Aleks Song, volio bih da  se ugledam na njega, takođe veliki uticaj na mene ima i Matijas Čago. Što se tiče svjetskih igrača svakako mi se dopada kako igraju Modrić i Rakitić, kao i Esijen.

Mols ističe da nije imao problema sa privikavanjem na Banjaluku i da mu se veoma dopada hrana. Iako nije znao da imenuje jela koja je probao poručuje da će mu to sigurno biti najmanji problem tokom boravka u Borcu.

– Hrana je zaista dobra, nemam nikakvih zamjerki. Ne znam tačno kako se zovu jela koja sam probao ali sve je bilo veoma ukusno. Probao sam neka jela sa piletinom, rižom, zatim sa bolonjezom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )