Foto: null

Nećete pronaći ukus za slasnije posne slavske sarmice.

Potrebno je:

listovi kiselog kupusa

150 gr heljde

100 gr pirinča

1 manji celer

1 šargarepa

1 manji krompir

mlevena paprika

tucana ljuta paprika po želji

biber, so

1 glavica belog luka

1 glavice crnog luka

peršunov list veza

2 kašike ajvara

ulje maslinovo

lovorov list

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati rendanu šargarepu i pržiti. Ubaciti seckan koren celera belog luka. Kad se malo sve izdinsta, dodati crvenu mlevenu i tucanu ljutu papriku po želji. Dodati opran pirinač i heljdu, ajvar, peršunov list biber i so.

Ako želite, dodajte suvog začina. Sve izjednačiti. Listove kupusa oprati ako su prekiseli i skinuti onaj tvrdi deo s lista. Ubaciti punu kašiku nadeva i zavijati sarme.

Ređati uspravno , uvijeni deo ide do ivice šerpe. Ređati u krug koliko god može da stane. Sredinu kupusa iseći i staviti u sredinu šerpe.

Dodati preko sarme malo tucane i slatke pavlake i oko 50 ml maslinovog ulja. Ubaciti lovorov list i naliti vodu da ogrezne. Kuvati na laganoj vatri oko 2 sata.

Služiti uz domaću proju.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )