Foto: Screenshot

Pokušaji izolacije Rusije već se pretvaraju u ekonomsku krizu istorijskih razmijera. Ovo mišljenje je iznjeo stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„Pokušaji da se Rusija ekonomski, finansijski i logistički izoluje od dobro uspostavljenih dugoročnih kanala saradnje već se pretvaraju u ekonomsku krizu istorijskih razmjera“, tvrdi Nebenzja 
 
Prema njegovim riječima, „samo odbijanje nezakonitih jednostranih restriktivnih mijera može da rastereti tenziju transportnih, logističkih, finansijskih veza, obezbjedi nesmetano snabdijevanje i stabilizuje međunarodna tržišta hrane i poljoprivrede”.

Ranije je zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da sankcije EU protiv Rusije podrivaju ekonomiju zemalja unije,  osuđujući Evropljane na život previsokim cijenama goriva i struje.
 
Predsjednica Savjeta Federacije Valentina Matvijenko izjavila je da antiruske sankcije  nanose ogromnu štetu ekonomijama zemalja koje su uvele restriktivne mjere protiv Moskve , a da se ne zna ko će od njih više trpeti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )