Foto: Arhiva

Objavljen je snimak na kojem se vidi kako američka zvaničnica Nensi Pelosi i drugi predstavnici traže pomoć kada izgrednici nasilno upadaju u Kapitol.


Zbog redukovanog plasmana objava cafe.ba na Facebook od 27.09.2022 za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Kliknite OVDJE !
 

Odbor koji istražuje napad na Kapitol u januaru 2021. godine, objavio je do sad neviđeni snimak na kojem se vidi kako američka zvaničnica Nensi Pelosi i drugi predstavnici pozivaju ministarstvo odbrane, kao i osoblje Bijele kuće tražeći pomoć, dok pristalice nekadašnjeg predsjednika Donalda Trampa upadaju u zgradu.

"Mora da postoji način da ljudi zadrže osjećaj sigurnosti i povjerenja koji im daje činjenica da država funkcioniše i da možemo da biramo predsjednika SAD", rekla je tada Pelosi.

Podsjećanja radi, predstavnici Kongresa su tog dana debatovali na sjednici na kojoj je trebalo da potvrde pobjedu demokrata Džoa Bajdena na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Kako javljaju tamošnji mediji, brojne pristalice Donalda Trampa koji je tvrdio da su izbori "namješteni", protestvovale su ispred Kapitola, dok je dio njih uspjeo na silu da uđe u zgradu .
 
Na video snimku se vidi da je Pelosi bila iznenađena kada joj je rečeno da su predstavnici počeli da stavljaju gas maske.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )