Foto: Facebook

ALBANSKA gorska služba spašavanja objavila je kako je juče jedna hrvatska državljanka smrtno stradala na planini Jezerski vrh. Kako navodi albanski GSS-a, u akciji je spašeno sedam planinara, pri čemu ih je četvoro iz Hrvatske i troje iz Srbije.

Kako se neslužbeno saznaje, preminula je hrvatska državljanka (43) iz Osijeka, koja je pala sa strmine. Akcija spašavanja izvedena je helikopterom Ministarstva obrane, a u spašavanju je učestvovala i policija.
 
Poginula 43-godišnja Osječanka
Tim za potragu i spašavanje omogućio je izvlačenje mrtvog tijela i transport helikopterom u mrtvačnicu.
 
"Planinarka iz Hrvatske poskliznula se prilikom uspona sa strmine vrlo blizu Jezerskog vrha, a ostatak grupe je zatim pozvao pomoć. Naš tim je zajedno s policijom i pripadnicima Gorske službe spašavanja započeo akciju spašavanja iz doline Valbone. Dignut je i transportni helikopter", objavili su albanski GSS-ovci.
 
"Osoba rođena 1981. godine pronađena je bez znakova života, a njezino je tijelo helikopterom prevezeno do mrtvačnice.
 
Operacija je nastavljena pristupom ostatku grupe koji su se nalazili u opasnom položaju (7 planinara, 4 hrvatska državljanina i 3 srpska). Po dolasku na mjesto događaja planinari su spašeni i prevezeni u selo Vutaj u Crnoj Gori, u saradnji s crnogorskom gorskom službom.
 
"Porodici preminule planinarke izražavamo saučešće", stoji u saopštenju albanske gorske službe spašavanja.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )