Foto: Srpskainfo/ ANDREJ CUKIC/EPA

Novak Đoković i britanska sportska javnost nekako ne idu "ruku pod ruku" već godinama, ali sada su na Ostrvu stvarno pretjerali.

Kako drugačije nego skandalom i opisati, kada najveći medij u Engleskoj nazove najboljeg tenisera današnjice idiotom?

A upravo to je uradio Dejli mejl, najtiražniji britanski tabloid, koji je riješio da svoje tradicionalne “alternativne sportske nagrade” na kraju godine – upotpuni jednom novom, posvećenom pandemijskoj 2020.

Ta nagrada, “Kovidiot godine” – dodjeljena je od strane uredništva pomenutog tabloida srpskog asu.

Evo i kako glasi njihovo objašnjenje:

– Postojalo je nekoliko kandidata za našu najveću nagradu, ‘Kovidiot godine’. Uostalom, svake nedjelje se dešavalo da neke sportske zvijezde krše pravila o izolaciji zbog korona virusa, a predvodili su ih engleski fudbaleri, uključujući Fila Fodena, Mejsona Grinvuda, Džeka Griliša, Kajla Vokera i Hadsona Odoija. Ipak, nagrada ide u ruke teniske zvijezde, svjetskog broja jedan, nikog drugog do – Novaka Đokovića. Samo Đoković, čovek koji izaziva deobe (?!), može da zakuca lopticu u sudijino lice, da bude izbačen sa US Opena, a da uspije da mu takvi događaji ne budu ni blizu najkontroverznijeg poteza godine. A to je kada je Srbin organizovao Adrija turneju na Balkanu, tokom opšte korona-izolacije u junu, zbog čega je dospio na prvo mesto Kovidiot rang liste – nalazi se u objašnjenju.

Dalje su naveli:

– Nije tamo bilo ‘socijalne distance’ u publici, uz to su se pojavili i snimci žurki na kojima su teniseri uživali u čarima noćnih klubova, pa je onda rijetko koga i iznenadilo što je drugi od četiri zakazana turnira otkazan kada je Kovid pokosio takmičare, uključujući Novaka, čija se i supruga Jelena inficirala. Srećom, svi ti ljudi koji su tamo inficirani uspjeli su da se oporave, a Novak Đoković je zbog cijele situacije ipak osvojio ‘trofej’-, navodi se u tekstu Dejli mejla, a prenosi Blicsport

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )