Foto: Reddit

Vlasnik se šokirao kada je dobio račun na iznos od 21.149,16 dolara, što je iznos za koji u SAD-u možete kupiti novu Kiu Soul.

Jasno je da i mala nesreća na novom automobilu može značiti velik račun za popravak, no primjer koji nam stiže iz SAD-a je naprosto nevjerovatan. Nakon što je njegov Rivian R1T oštećen, vlasnik je automobil odvezao na popravak u ovlašteni servis. Šokirao se kada je dobio račun na iznos od 21.149,16 dolara (19.652 eura), što je iznos za koji u SAD-u možete kupiti novu Kiu Soul.

Šteta je nastala kada je automobil na parkingu udario tegljač, no naizgled nije bila velika. Slomljeno je kućište svjetla, udubljen i ogreban stražnji blatobran i lagano oštećena vrata teretnog prostora. Iako bi ovakav popravak na svakom novom autu u ovlaštenom servisu bio poprilično skup, iznos koji je naplatio Rivian čini se jednostavno nevjerojatnim.

Vlasnik je račun objavio na Redditu i na njemu je jasno vidljivo da većina iznosa otpada na rad u servisu, odnosno 94,1 radni sat po cijenama od 120 do 195 dolara po satu. Na dijelove otpada manji dio, 4.580,95 dolara, no i to se čini izuzetno skupo s obzirom na to kako je auto izgledao nakon nesreće.

U servisu su vlasniku objasnili da ovaj model nema odvojeni blatobran već je cijeli zadnji bočni dio spojen s krovom vozila. Stoga su morali izrezati dio karoserije i zamijeniti ga s novim. Radnici iz servisa su zbog toga čak morali sedmicu dana na obuku u Rivianovu fabriku.

U obranu servisa, mora se priznati da auto nakon popravka izgleda besprijekorno, a i vlasnik je istaknuo da su u servisu obavili odličan posao. No, pitamo se što o svemu tome misli osiguranje koje je čitav račun na kraju moralo platiti.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )