Foto: fokus

Jaka oluja zahvatila je dijelove SAD, zbog snijega je oko 250.000 domova i preduzeća u državama Njujork i Nova Engleska ostalo bez struje, a zbog snijega i jakih kiša, Kaliforniji prijete poplave.

U Kaliforniji se vrijeme ni posle mjesec dana zimskih oluja ne smiruje i ova američka država izložena je novim udarima kiše, vjetra i snijega, dok oluje istovremeno pustoše sjeverostočne oblasti SAD. Na društvenim mrežama pojavili su se nevjerovatni snimci sa puteva u Kaliforniji, koji su okruženi pravim sniježnim zidovima i lavirintima. Oluja je zahvatila i dijelove Nove Engleske, Njujorka, Pensilvanije i Nju Džerzija.

Bez struje je gotovo 400.000 domova, pokazuju podaci sajta poweroutage.us. Nestancima struje najteže su pogođeni Kalifornija, gdje je više od 200.000 domova bez električne energije, Nju Hempšir, Mejn, Njujork...

U mnogim gradovima zatvorene su škole, otežan je saobraćaj, a očekuju se nove padavine.

Američka Nacionalna meterološka služba upozorava na opasnost od poplava u Kaliforniji, a naredbe za evakuaciju ostaju na snazi u 10 oblasti ove savezne američke države.

Rijeke su već nabujale zbog oluja u prethodnom periodu i moguće je očekivati još jedan talas poplava opasnih po život „u obalskom području Kalifornije, u podnožju Sijera Nevade, u većem dijelu Centralne doline“, precizirala je Nacionalna meteorološka služba.

Očekuje se da će na sjeveroistoku SAD, u saveznim državama Pensilvanija, Njujork i Mejn, pasti do 40 centimetara snijega, a u ovim oblastima će duvati vetar jačine do 72,4 kilometra na sat, dok je u nekim dijelovima Vermonta i Masačusetsa palo preko dva metra snega, dodaje Nacionalna meteorološka služba.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )