Foto: White house

Skoro polovina pratilaca na Tviter nalogu američkog predsjednika Džoa Bajdena su botovi, objavio je Njuzvik.

Bajden inače ima 22,3 milliona pratilaca na toj društvenoj mreži.

Njuzvik piše, pozivajući se na analizu koju je napravio „SparkToro“, da je skoro polovina tih pratilaca „lažna“. Takođe se napominje da je na isti način pauzirana i akvizicija Tvitera od strane Ilona Maska.

„SparkToro“ koristi alat za identifikaciju „lažnih“ Tviter naloga, a kada je analiziran zvanični @POTUS nalog otkriveno je da je 49,3% pratilaca neautentično.
 
Skirning proces uzima u obzir nekoliko faktora, od podataka o aktivnostima do slika profila, da bi se doneo sud o tome da li iza svakog naloga stoji stvarna osoba. Udeo botova koji prate Bajdena veći je nego kod većine naloga, saopštila je kompanija.
 
Prošle nedjelje milijarder Ilon Musk je pauzirao svoju kupovinu Tvitera vrednu 44 milijarde dolara, tvrdeći da je kompanija pogrešila kada je izjavila da je manje od 5 odsto Tviter naloga „spam“. Tvrdio je i da je stvarni procenat bliži 20, dodajući da je otkupna cena koju je ponudio akcionarima zasnovana na procjeni kompanije i da je potrebno prilagođavanje.
 
Zatim su Mask i izvršni direktor Tvitera Parag Agraval razmjenili seriju tvitova o ovom problemu, pri čemu je izvršni direktor hvalio efikasnost Tvitera u uklanjanju neautentičnih naloga sa platforme.
 
„Tviter suspenduje 500.000 lažnih naloga dnevno obično prije nego što ih bilo ko od vas i vidi i zaključava milione svake nedelje zbog sumnje da šalje neželjenu poštu“, rekao je Agraval.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )