Foto: Tanjug

Majka nestale Danke, Ivana Ilić, došla je danas popodne u policijsku stanicu u Boru gdje je peti put na informativnom razgovoru od nestanka ćerke u utorak popodne. Takođe je u policijsku stanicu došao i njen suprug Miloš

Ni pete večeri potrage nema jasnog traga o sudbini dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora. Potraga je proširena, spasilačke ekipe pretražuju deo Brestovačke reke, u blizini vikend naselja Banjsko polje. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mjesta nestanka devojčice, javlja RTS.
 
S obzirom na to da je majka Danke Ilić, posljednja imala kontakt sa djevojčicom, tužilaštvo je naložilo detaljno vještačenje njenog telefona, a očekuje se da će biti vraćene sve njene obrisane poruke.
 
Policija je juče sa majkom dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u petak u Banjskom Polju kod Bora, išla na mjesto gde je devojčica nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana.
 
Urađena je rekonstrukcija njihovog kretanja, a policija sa majkom nestale djevojčice provjerava sve informacije i saznanja.
 
Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahte u dužini od 4,5 kilometara, i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.
 
MUP nastavlja operativni rad. Policijske patrole i dalje obezbjeđuju dvorište iz kojeg je djevojčica nestala.
 
Otac nestale djevojčice ispitan je ranije na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka djevojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.
 
Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je posljednji put viđena dvogodišnja djevojčica.
 
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".
 
Povodom ovog slučaja, inače, juče su na području opštine Hadžići uhapšene tri osobe, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom djevojčice. Takođe je uhapšen i policajac iz PU Bora zbog odavanja zbog odavanja informacija iz istrage.
 
Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )