Foto: ERIK S. LESSER/EPA

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp naglo je prekinuo saradnju sa dvoje ključnih pravnih zastupnika koji su angažovani da ga brane tokom suđenja u Senatu američkog Kongresa u procesu opoziva, čime je urušio strategiju svoje odbrane, izjavio je neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Izvor navodi da advokati iz Južne Karoline Bač Bauers i Debra Barberi više nisu u pravnom timu bivšeg predsjednika, te da je odluka o tome bila “zajednička”.

Drugi izvor izjavio je da su pravni tim bivšeg predsjednika napustili i Džoš Hauard iz Sjeverne Karoline, kao i Džoni Gaser i Greg Heris iz Južne Karoline.

Treći izvor ističe da je Tramp imao nesuglasice sa Bauersom u vezi sa strategijom odbrane pred suđenje.

Tramp i dalje tvrdi da je žrtva masovne prevare na predsjedničkim izborima održanim trećeg novembra na kojima je pobijedio kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden.

Suđenje u Senatu počinje devetog februara, a za sada nije poznato ko će tokom procesa činiti tim odbrane bivšeg predsjednika.

Tramp je optužen za podsticanje nasilja šest januara, kada su pristalice Republikanske stranke izvršile napad na zgradu Kongresa SAD u namjeri da spriječe zvanično proglašenje Bajdenove pobjede na izborima.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )