Foto: Mozzartsport

Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije.

U izjavi za Tanjug, sjajni centar Denvera objasnio je razloge odsustva iz nacionalnog tima.

"Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubijeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, rekao je Jokić Tanjugu.

Nekadašnji centar Mege ove sezone u dresu tima iz Kolorada nije propustio nijedan meč ligaškog dijela sezone, od ukupno 72 utakmice, a u plej-ofu je odigrao još deset duela i u svim mečevima je bio starter.

Od 1. avgusta 2020. godine Jokić je ukupno odigrao 109 mečeva sa prosjekom od 35 minuta na terenu.

Još prije nego što je Jokić objavio ovu vijest, bilo je jasno da neće zaigrati na kvalifikacionom turniru, jer je nedovoljno vremena za odmor između kraja sezone za Denver i mečeva u Beogradu. Ipak, nacionalni tim gajio je nadu da će se najbolji NBA igrač priključiti reprezentaciji u pripremama za Tokio, naravno ukoliko Orlovi preskoče sve prepreke u "Pioniru".

Njegovim odustankom, kao i posle ustanovljene povrede Miroslava Raduljice, selekcija Srbije spala je na samo tri centra: Filipa Petruševa, Bobana Marjanovića i Nikolu Milutimova, koji zbog perioda rehabilitacije ramena neće igrati u Beogradu. Ali, ukoliko se naš nacionalni tim izbori olimpijsku vizu, u Tokio će, kako sada stvari stoje od centara putovati Petrušev, Marjanović i Milutinov.

Orlovi, takođe zbog povreda ne mogu da računaju na Nemanju Nedovića, Marka Gudurića i Ognjena Jaramaza, dok sa prvobitnog spiska od 25 imena, na pripremama nema još Alena Smailagića i Alekseja Pokuševskog.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )