Foto: srpskainfo.com

Danas je u 15 časova kremiran glumac Desimir Stanojević, koji će ostati upamćen po ulozi Vukašina Golubovića iz “Srećnih ljudi”.

Kremaciji su prisustvovale njegova supruga Nada, kćerke Nina i Sonja koje nisu mogle da zaustave suze, kao i brojna porodica, prijatelji i unuci.


Njegova kćerka Nina održala je emotivan govor, a suze su same navirale. Nakon završetka dirljivog govora, puštena je pjesma koju je prepjevao “Hajde, svi na čašu”.

– Nisi htio da umreš do posljednjeg trenutka i ovo za tebe nije odlazak. Sve što smo planirali moramo drugačije da izvedemo. Ako nešto mogu da kažem, jeste da bi voljela da me ljudi jednog dana vole onakvu kakva jesam sa svim svojim vrlinama i manama, baš kao što si ti to pokazivao. Mi te volimo baš zbog tih nijansi koje si pokazivao. Hvala ti na tome, nadam se da ću i ja to uspjeti za svoj životni vijek da iznesem – izjavila je ona.


Na kremaciji su bili i Milan Gromilić, mlade glumice Ivana Knežević i pozorišni glumac Vladan Savić, piše Blic.


Desimir Stanojević preminuo je 10. marta u svom domu u Beogradu poslije teške bolesti. Rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu, igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. Godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, “Violinista na krovu”. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla “Cigani lete u nebo” u Niškom “Narodnom pozorištu” (u njegovoj režiji). Jedna od njegovih najpoznatijih uloga jeste uloga Vukašina Golubovića u seriji “Srećni ljudi”.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )