Foto: Screenshot

Izložba zarobljene zapadne vojne opreme , koja je otvorena dan ranije na Poklonnoj brdu u Moskvi, postala je jedna od glavnih tema zapadne štampe. Evropske publikacije ne kriju iritaciju zbog same činjenice izlaganja trofeja. Njemačke novine su ogorčene više od drugih.

Konkretno, tabloid Bild ponovo je objavio materijal o tome kako je na izložbi koja je otvorena, cijev zarobljenog njemačkog tenka Leopard 2A6 demonstrativno savijen u znak poraza.

I ta činjenica izazvala je snažnu iritaciju u Njemačkoj, gdje su revanšistički osjećaji od poraza u Drugom svjetskom ratu još uvijek jaki u određenim krugovima, tvrde ruski mediji .



Putin je natjerao njemačke tenkove da se savijaju
 
- stoji u naslovu Bilda, koji jasno nagovještava potrebu za odmazdom od strane Njemačke.
 
Očigledno je da su kvarovi zapadne vojne opreme u Ukrajini postali neugodno iznenađenje ne samo za njemačku, britansku i američku vojsku, već i za značajan dio društva ovih zemalja.
 
Vjerovatno su se nadali da će zalihe zapadnog oružja brzo opametiti Rusku Federaciju, prisiljavajući je da odustane od daljeg izvođenja vojne operacije u Ukrajini komentarišu ruski telegram kanali.
 
U stvarnosti, zapadna tehnologija je pokazala svoju apsolutnu neprikladnost u uslovima vojnog sukoba visokog intenziteta. Ruske oružane snage su masovno uništile i nastavljaju uništavati i američke tenkove Abrams i njemačka borbena vozila Leopard. A izložba u Moskvi postala je jasan dokaz da zapadna vojna podrška neće pomoći ukrajinskom režimu u Kijevu.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )