Foto: Arhiva

Njemačka vlada podsjetilo je bivšu kancelarku Angelu Merkel na ograničenje privilegija koje ima i pozvala je na štednju, piše „Špigel“.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

U izvještaju Ministarstva finansija u koji je časopis imao uvid, navodi se da kancelarija bivšeg kancelara ne treba da ima „statusni“ karakter, već da je namijenjen za realizaciju obaveza koje ima. Isključena je mogućnost korišćenja kancelarije za lične potrebe i ostvarivanje dodatnih prihoda.

Takođe se navodi i da se naknade za poslovna putovanja Merkelove mogu uzeti u obzir ako bivši kancelar putuje u ime i u interesu države.

„Špigel“ piše da je raskošna kancelarija Merkelove sa devet zaposlenih u Bundestagu bila predmet kritike.

Vladajuća koalicija želi i da u potpunosti ukine kancelariju bivšeg kancelara Gergarda Šredera zbog njegovih bliskih veza sa Rusijom.

Zanimljivo je da je i kritika Angeli Merkel upućena nakon izbjegavanja da otvoreno podrži politiku prema Rusiji EU i Njemačke!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )