Foto: Sputnik

Bivši predsjednik Minhenske konferencije za bezbjednost, njemački diplomata Volfgang Išinger, izjavio je da Ukrajina za dan troši onoliko municije, koliko Njemačka proizvede za pola godine.


Facebook nam je smanjio distribuciju vijesti na vašoj početnoj strani!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !


„Ukrajina je primorana da dnevno troši onoliko municije koliko mi proizvedemo za pola godine. Naše zalihe će se istrošiti u doglednoj budućnosti“, rekao je Išinger u intervjuu za list „Velt am zontag“.

Prema njegovim riječima, vojna ekonomija će značiti da će Njemačka, usklađujući se s partnerima iz NATO-a i Evrope, „ispoljiti inicijativu i pozvati evropske odbrambene kompanije da proizvode više oružja i municije zbog rata“.

„Nije riječ samo o isporukama tenkova, nego i artiljerije, municije, raketa, sistema protivvazduhoplovne odbrane, bespilotnih letjelica“, rekao je Išinger.

Govoreći o mogućnosti pregovora s Rusijom, Išinger je naveo da „u ovom trenutku pregovori s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom malo toga mogu da daju“.

„Ipak, oni neće biti pogrešni. U diplomatiji se često događa da se tokom nekoliko nedjelja i mjeseci vode razgovori koji ne vode ničemu, ali su oni ipak neophodni“, rekao je diplomata i dodao da su „neophodni stalni kanali komunikacije, posebno radi spriječavanja nesporazuma“.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )