Foto: Avaz

Dok iz većine naselja stižu apeli da nadležni pošalju mehanizaciju pa i kritike zbog sporosti i nebrige za probleme građana, stanovnici goraždanskog naselja Grabovik uzeli su lopate u ruke, pišu federalni mediji.


U dijelu grada sa strmim i uskim saobraćajnicama velike mašine uglavnom i ne mogu pomoći pa ih stanovnici i ne čekaju već sami osiguraju da sve bude prohodno.
 
"Za samo sat, koliko je trajala ova noćna radna akcija na čiščenju snijega, svi putevi u naselju Grabovik su očiščeni i prohodni. Najveće zasluge i doprinos dalo je svo radno sposobno stanovništvo naselja Grabovik. Hvala svim učesnicima noćašnje radne akcije koji su se odazvali. Zajedno smo najjači",  izvijestio je član Savjeta mjesne zajednice Goražde 1 i organizator ove i sličnih akcija u Graboviku Adnan Efendić Efa.
 
Nedostaje soli

Dodaje da se, zbog konfiguracije terena, svake godine lopatama bore sa snijegom.
 
 "Jedino što nam nedostaje jeste soli za posipanje puteva, kao i lopata. To bi nam bilo od velike pomoći. Ovo su neke stvari za koje bi zamolio i apelovao na nadležne u Gradskoj upravi za koje nam mogu pomoći", dodaje Efendić, prenosi Avaz.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )