Foto: ANDY RAIN/EPA

Novak Đoković je ostvario novu pobjedu i to van terena.

Na Australijan openu ove godine neće biti linijskih sudija, već će ljude zamijeniti tehnologija, pa će „oko sokolovo“ nadgledati svaku lopticu.

Ova odluka je donesena zbog bojazni od širenja korona virusa u samom kompleksu, kao i smanjenja broja ljudi na terenu.

Novak Đoković je na prethodnom US openu diskvalifikovan baš zato što je nehotice pogodio linijskog sudiju u vrat lopticom nakon odigranog poena.

Organizatori nisu uvažili njegov prigovor, srpski teniser je istakao da je potpuno apsurdno da uopšte bude linijskih sudija na terenu kada vlada korona, a u Australiji su očigledno bili voljni da saslušaju njegove predloge.

– Mnogo sam kritikovan, jer sam rekao da treba razmisliti da se ukinu linijske sudije. To mišljenje imam već nekoliko godina, nema nikakve veze sa mojom diskvalifikacijom sa US opena. Nisam neko ko obožava tehnologiju i ne može da živi bez nje. Mislim da je društvo u nekim svojim aspektima previše tehnokratsko. Ali ako tenis može da bude efikasniji, zašto da ne? – rekao je nedavno Đoković.

Kako vrijeme prolazi, sve je jasnije da je srpski teniser još jednom bio u pravu. Očigledno je bilo potrebno da se desi skandal, kako bi došlo do promjena pravila.

Turnir u Melburnu je takođe uvažio Novakov prijedlog da se veći dio kolača da igračima koji ispadaju u ranijim rundama, a da se smanji novac koji dobijaju finalisti.

Australijan open počinje za tek nešto više od mjesec dana, 8. februara i trajaće dvije nedjelje.

Prije početka, teniseri će morati u karantin.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )