Foto: Srpskainfo/ANDY RAIN/EPA

Australijan open će početi tri sedmice kasnije nego što je prvobitno trebalo, i to uz nekoliko novih propisa. Novak Đoković se jednom od njih prilično lako povinovao.

Zbog pandemije SARS-CoV-2 tipa korona virusa, organizatori prvog grend slema u sezoni su prvo pomjerili početak turnira na 8. februar, a onda uveli nekoliko pravila kako bi se spriječilo dalje širenje virusne infekcije.

Jedno od njih je da u prvoj od dvije sedmice svojevrsnog karantina akteri turnira smiju da imaju samo jednog trening-parnera, a Nole je odlučio da to bude – Filip Krajinović.

To nije jedini novi propis na Australijan openu.

Kako je istakao direktor turnira Kreg Tajli, igrači će morati da imaju negativan test na pomenuti korona virus 48 sati pre ukrcavanja na avion za Australiju, gdje će odmah po dolasku obaviti novo testiranje. Čekaće ih minimum pet takvih testova tokom dvonedjeljnog “modifikovanog karantina”.

Akteri Australijan opena će biti u posebnim hotelima, sa naročito odabranim prevozom do Melburn parka gdje će ukupno moći pet sati dnevno da treniraju.

Kada prođe prva sedmica treninga, u kojem će Novak Đoković vježbati isključivo sa Krajinovićem, teniseri i teniserke će moći da u drugoj odaberu “dva do tri trening partnera”, istakao je Tajli, dodajući da se nada da će mečevima moći da prisustvuje “do 50% uobičajenog broja gledalaca”, te da će igrači/ce “biti spremni za iskušenja” jer će moći da nastupe na jednom turniru prije grend slema.

A do borbi na Australijan openu, Nole će igrati za Srbiju na ATP kupu, na kojem će teniska reprezentacija braniti titulu osvojenu početkom 2020. godine.

U taj pohod kreće sa novim selektorom, čiji je izbor izazvao pravu malu buru usljed reakcije dosadašnjeg, Nenada Zimonjića.

Što se ostalih pretendenata na melnburški grend slem tron tiče, postalo poznato i s kim će Rafael Nadal trenirati u prvoj sedmici teniskog karantina, to će biti Italijan Janik Siner.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )