Foto: Screenshot

Mnogi ljudi svakodnevno koriste Google Docs i Gmail, a nerijetko se dešava i da su im obje aplikacije potrebne u isto vrijeme.

Naime, ono što radimo u sklopu guglovog poslovnog prostora često moramo da podijelimo sa drugima, a kopiranje teksta, pravljenje mejla i bitka sa gomilom nepreglednih riječi na telefonu prava je noćna mora.
 
Google je zato riješio da spremi posebnu prečicu koja će olakšati život svakom njegovom korisniku. Ovo dolazi kao dio Google-ove "smart canvas" inicijative koja nastoji da funkcionalno poveže Meet, Docs i Gmail.
 
Kao što je slučaj i sa ostalim funkcijama u Google Docs-u, šablonu za mejl možete pristupiti simbolom @ prije nego što izaberete opciju "Email draft" u padajućem meniju.
 
Pojaviće vam se šablon za mejl koji će uključivati primaoce, naslov mejla i sam sadržaj. Nakon što "spakujete" mejl i spremni ste za slanje, jednostavno treba da kliknete na ikonicu Gmail-a na lijevoj strani šablona kako biste otvorili ovu uslugu.
 
Ova funkcija, koja će većini korisnika biti dostupna već sljedeće nedjelje, biće najkorisnija za mejlove na kojima radi više ljudi, omogućavajući zajedničko uređivanje unutar dokumenta, zajedno sa komentarima i prijedlozima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )