Foto: Sportklub

Novak Đoković je uoči Mastersa u Madridu još jednom pričao o odluci Vimbldona o zabrani igranja ruskim i bjeloruskim igračima.

Đokovića su pitali i da li je imao prilike da razgovara o tome sa ruskim igračima i on je odgovorio da jeste, kao i da odlično razume u kakvoj situaciji se trenutno svi nalaze.

"Da, imao sam prilike da razgovaram sa nekim od Rusa u Beogradu i očigledno to nije laka pozicija, kada vam oduzmu pravo da učestvujete na jednom od najvećih turnira, ako ne i najvećem turniru na svijetu. Teško je. Razumijem njihovu frustraciju. ATP će analizirati cijelu situaciju i vidjeti šta može da se uradi. Nisam pričao sa ljudima iz ATP, tako da nisam siguran šta će biti. Prolazeći kroz nešto slično na ličnom planu, iako nije baš isto, znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate", izjavio je svijetski broj jedan.

Na pitanje da li ostaje pri svom stavu o tome da je odluka Vimbldona nekorektna, odgovorio je potvrdno.

"Da, i dalje stojim pri tom stavu da ne podržavam takvu odluku. Mislim da to nije fer, nije ispravno, ali tako je kako je. Oni su ti koji donose odluke i sada je na Savjetu igrača, menadžmentu Tura da odluče sa igračima koje je najbolje riješenje za ovu situaciju, da li da zadrže poene, zaštite ih ili da oduzimaju 50 odsto poena, šta god", dodao je Novak.

Podsjetio je na situaciju tokom pandemije.

"Imali smo poslednjih nekoliko godina, zbog korone, neku redukciju poena i različite modele koji nikad prije nisu bili implementirani, kako bi se omogućilo igračima da ne igraju ako ne žele, a da opet zadrže bodove. Čuo sam da se neki modeli opet razmatraju za ovu situaciju, ali nisam siguran šta je ispravno, a šta nije, da budem iskren. Pretpostavljam da ćemo morati da sačekamo i vidimo ishod svega".

Kada su ga pitali da li bi bilo čudno da se kao vid kazne oduzmu svi poeni sa Vimbldona, Novak je odgovorio:

"Sve je moguće, ali zaista sumnjam da neće biti dodjeljivani poeni na Vimbldonu. Vjerovatnija je opcija o zaštiti poena za ruske i bjeloruske tenisere koji ne igraju", zaključio je Đoković.
 
 
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )