Foto: facebook

Raste podrška Novaku Đokoviću širom sveta nakon skandalozne odluke tamošnjeg Federalnog suda da ga deportuje po ukazu Ministra za imigracije, Aleksa Hoka. Oglasili su se brojni sportisti, javne ličnosti, ali i političari.

Posebno zanimljiv vid podrške Đokoviću je stigao ni manje ni više, nego iz Paragvaja, gde je tamošnji poslanik Horhe Britez tražio od Skupštine da podrži Novaka, jer je riječ o sportisti koji brani stav protiv diskriminacije sportista na osnovu toga da li su vakcinisani ili nisu.
 
Kako se navodi u njegovom kratkom saopštenju koje je dostavio kolegama u Skupštini, on želi da se Novak Đoković podrži u "svojoj borbi za slobodu, čast i stav protiv diskriminacije sportista na osnovu toga da li su vakcinisani ili nisu".


Na svom Fejsbuk nalogu, rekao je da stoji iza svojih reči i da je predstavio svoj tekst predsedniku Skupštine, Lilijanu Samanijegu još tokom jučerašnjeg dana. Britez je jako poznat političar u ovoj zemlji, a u centar pažnje je dolazio i zbog toga što nije želio da nosi masku u prostorijama tamošnjeg najvišeg zakonodavnog tijela.
 
Protekle sedmice, jedan od čelnika Skupštine, Bazilio "Baki" Nunjez je čak tražio da se Britez zbog svojih stavova udalji iz Skupštine i da mu se stavi privremena zabrana na obavljanje dužnosti.


 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC Deportes (@abcdeportespy)



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )