Foto: DEAN LEWINS/epa

Novak Đoković se plasirao u 4. kolo Australijan opena posle vrlo burnog meča sa Amerikancem Tejlorom Fricom, kojeg je pobijedio sa 7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Naredni rival će mu biti Miloš Raonić, ali je pravo pitanje u kakvom stanju će Nole dočekati taj duel, imajući u vidu povredu koju je doživeo u trećem setu duela sa 31. teniserom sveta.

Tada je najbolji igrač na planeti povredio trbušne mišiće usled proklizavanja kod aut-linije, ali je stegao zube pa, iako je izgubio dvije deonice, uspeo da dođe do trijumfa. Ali, povreda je bila samo jedan od problema s kojim se susreo u nesvakidašnjem susretu.

Bilo je tu i dranja na svoj stručni štab, pa psovki upućenih bezobraznom dijelu publike, dok je publike bilo jer je izbačena tokom četvrte dionice zbog toga što se u Melburnu bližila ponoć, a time i novoustanovljeni petodnevni korona-karantin… Bilo je i problema Tejlora Frica s pucanjem pertle, pa raspadanjem đona njegove patike, zbog čega je čak tražio i “medicinski tajmaut” – kako bi se superlepkom zalepio uložak obuće koja mu je, očigledno, “srećna” pa nije hteo da je menja.

A bilo je i rezultatske drame, i prije nego što je Nole doživeo povredu, a naročito posle nje.

Novak je vodio sa 2:0 ali je Fric pokazao zube, dobio treći meč i vrati rezultatsku neizuvjesnost. Ipak, sa samo dva gema svjetski broj jedan u petom setu je ispratio svog protivnika sa turnira.

Ipak, u finišu, posle skoro desetominutnog prekida zbog pražnjenja tribina, Đoković je uz bolu grimasu zaigrao na sve ili ništa i, mudrim odabirom poteza, napravio brejk koji je potom uspeo da sačuva i prođe dalje. Uz urlik “Tako jeeee! Tako je, bre!”.

Da, tako je. Novak Đoković je bio i ostao najbolji teniser na svijetu, što je sada samo potvrdio.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )